E-mails vanuit WordPress versturen via SMTP

Handleidingen WordPress E-mails vanuit WordPress versturen via SMTP
Zoeken
WordPress-websites gebruiken standaard de PHP-mailfunctie voor het versturen van e-mails. Dit kan soms leiden tot problemen waarbij e-mails niet aankomen of in de spamfolder terechtkomen.

Door een SMTP-plug-in te gebruiken, zoals WP Mail SMTP, kunt u deze problemen omzeilen en ervoor zorgen dat de e-mails van uw WordPress-website wel bij de ontvanger aankomen.

Volg het onderstaande stappenplan om WP Mail SMTP op uw WordPress-website te installeren en in te stellen:
  1. Log in op uw WordPress-website via voorbeeld.cc/wp-admin of voorbeeld.cc/wp-login.php, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen Inloggen op WordPress
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Plugins Plugins
  3. Klik bovenaan op de knop Nieuwe plugin toevoegen Nieuwe plugin toevoegen
  4. Gebruik het zoekveld rechtsboven om naar WP Mail SMTP te zoeken
  5. Klik op de knop Nu installeren Nu installeren
  6. Klik nu installatie op de knop Activeren Activeren
  7. Klik op de knop Laten we van start gaan → Laten we van start gaan →
  8. Kies voor de optie Andere SMTP dienst
  9. Klik op de knop Opslaan en doorgaan → Opslaan en doorgaan →
  10. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u gebruikmaakt van een e-mailadres dat op uw webhostingpakket aanwezig is. Indien u gebruikmaakt van Microsoft 365, Google Workspace of een andere externe maildienst, zullen de in te vullen gegevens afwijken van het onderstaande voorbeeld.

Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld SMTP host mail.voorbeeld.cc in
    • Kies bij het veld Versleuteling voor SSL
    • Vul bij het veld SMTP poort 465 in
    • Vink het veld Auto TLS inschakelen aan
    • Vink onder het kopje Authenticatie het veld Authenticatie inschakelen aan
    • Vul bij het veld SMTP gebruikersnaam het e-mailadres in
    • Vul bij het veld SMTP wachtwoord het e-mailadres wachtwoord in
    Raadpleeg ons artikel E-mail instellingen voor een compleet overzicht van de correcte uitgaande e-mailinstellingen. Vervang in het bovenstaande voorbeeld mail.voorbeeld.cc door de juiste hostnaam.
    • Vul bij het veld Naam afzender de naam in welke u wilt laten zien als afzender
    • Vink het veld Verzendernaam afdwingen aan als u het gebruik hiervan wilt afdwingen
    • Vul bij het veld E-mailadres afzender het e-mailadres in welke u wilt laten zien als afzender, dit is het e-mailadres waarop de ontvanger kan reageren. Dit mag eventueel een ander e-mailadres zijn.
    • Vink het veld het veld Afdwingen verzend e-mailadres aan als u het gebruik hiervan wilt afdwingen
  11. Klik op de knop Opslaan en doorgaan → Opslaan en doorgaan →
  12. Vink de velden Intelligent contact formulier en Intelligent contact formulier uit (tenzij u deze wel wilt installeren)
  13. Klik op de knop Opslaan en doorgaan → Opslaan en doorgaan →
  14. Klik op de knop Sla deze stap over Sla deze stap over
  15. Klik op de knop Sla deze stap over Sla deze stap over
  16. Klik op de knop Een test e-mail versturen Een test e-mail versturen
  17. Geef bij het veld Verzenden naar het e-mailadres op waarnaar u de test e-mail wilt sturen
  18. Klik op de knop Verstuur e-mail Verstuur e-mail
U ontvangt de test e-mail binnen enkele minuten. Als u deze ontvangt, is de plug-in correct ingesteld. Ontvangt u de e-mail niet, controleer dan eerst uw spamfolder en daarna de tijdens dit stappenplan ingevulde instellingen.

De test e-mail welke wordt verstuurd heeft als onderwerp WP Mail SMTP: HTML Test e-mail naar [emailadres]: Test e-mail
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door uw eigen websiteadres.

Bijgewerkt op: 09-01-2024 Bijgewerkt op: 09-01-2024