W3 Total Cache installeren

Handleidingen WordPress W3 Total Cache installeren
Indien LiteSpeed WebServer niet voorhanden is en uw server Apache of Nginx gebruikt, raden wij aan de W3 Total Cache-plugin te gebruiken.

Onze Standaard-, Reseller- en WordPress Webhostingpakketten zijn standaard uitgerust met LiteSpeed WebServer (zie: LiteSpeed Cache installeren).

Voor de installatie en correcte configuratie van W3 Total Cache op uw website, volgt u deze stappen:
  1. Log in op uw WordPress-website via voorbeeld.cc/wp-admin of voorbeeld.cc/wp-login.php, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen Inloggen op WordPress
  2. Klik in het linkermenu op Plugins Plugins
  3. Klik op de knop Nieuwe plugin toevoegen Nieuwe plugin toevoegen
  4. Zoek rechtsboven aan naar W3 Total Cache
  5. Zodra de plug-in verschijnt klikt u op de knop Installeren Installeren
  6. Na installatie klikt u op de knop Activeren Activeren
  7. Klik in het linkermenu op Prestatie Prestatie
  8. Klik op de knop Accepteren Accepteren
  9. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  10. Klik op de knop Testpagina cache
  11. Kies voor Schijf: uitgebreid, tenzij er een andere methode sneller is
  12. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  13. Klik op de knop Test database cache
  14. Kies voor Geen. Database cache zorgt bij de meeste websites voor een langere laadtijd.
  15. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  16. Klik op de knop Objectcache testen
  17. Kies voor Redis (zie ook: Redis inschakelen (Webhosting)). Als Redis niet beschikbaar is kiest u voor Schijf.
  18. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  19. Klik op de knop Test browsercache
  20. Kies voor Ingeschakeld
  21. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  22. Vink de optie Enable WebP Converter aan. WebP is een modern bestandsformaat voor afbeeldingen, WebP afbeeldingen zijn een kleiner dan traditionele afbeeldingen waardoor uw website sneller zal laden.
    Let op: Houd er rekening mee dat bij het converteren van uw afbeelding enige kwaliteitsvermindering kan optreden, hoewel dit doorgaans niet merkbaar is.
  23. Klik onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  24. Klik nogmaals onderaan de pagina op de knop VOLGENDE Volgende
  25. Klik tot slot onderaan de pagina op de knop DASHBOARD Dashboard
Dit stappenplan is gebaseerd op een basisconfiguratie; afhankelijk van de specifieke behoeften van uw website kan verdere aanpassing vereist zijn. Raadpleeg de aanbevelingen die worden weergegeven tijdens de installatiehandleiding voor de beste resultaten.