Solid Security installeren

Handleidingen WordPress Solid Security installeren
Solid Security is een veelgebruikte beveiligingsplug-in voor WordPress-websites. Hiermee kunt u eenvoudig en snel een aantal belangrijke beveiligingsmaatregelen nemen.

Volg het onderstaande stappenplan om Solid Security te installeren en in te stellen:
  1. Log in op uw WordPress-website via voorbeeld.cc/wp-admin of voorbeeld.cc/wp-login.php, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen Inloggen op WordPress
  2. Klik in het linkermenu op Plugins Plugins
  3. Klik op de knop Nieuwe plugin toevoegen Nieuwe plugin toevoegen
  4. Zoek rechtsboven aan naar Solid Security
  5. Zodra de plug-in verschijnt klikt u op de knop Installeren Installeren
  6. Na installatie klikt u op de knop Activeren Activeren
  7. Klik nu bij Solid Security Basic op Instellingen Instellingen
  8. Kies het soort website welke u heeft, wij kiezen in dit voorbeeld voor "Blog" Soort website
  9. Kies of u Beveiligingscode Pro wilt inschakelen. Wij raden aan dit niet te doen, omdat het teruglinken van bezoekers-IP-adressen mogelijk de AVG-wetgeving schendt als u hier geen gegronde reden voor heeft. Beveiligingscode Pro
  10. Geef aan of het om uw eigen website of de website van een klant gaat. Wij kiezen in dit voorbeeld voor "Mijn eigen site", omdat het waarschijnlijker is dat u dit stappenplan voor uw eigen website volgt. Eigen website of niet?
  11. Geef aan of u een sterk wachtwoordbeleid voor al uw gebruikers wilt afdwingen. Wij adviseren dit te doen; een sterk wachtwoord maakt het voor kwaadwillenden minder makkelijk om in te breken op een account.
  12. Klik op de knop Volgende Wachtwoordbeleid
  13. Vul bij het veld Geautoriseerde hosts de IP-adressen in die toegang mogen hebben tot het beheerdersgedeelte van uw WordPress-website (alleen verplicht als u toegang voor andere IP-adressen dan uw eigen wilt toestaan).
  14. Klik op de knop Mijn IP-adres autoriseren; uw eigen IP-adres zal dan aan het veld Geautoriseerde hosts worden toegevoegd.
  15. We raden aan de rest van het formulier onveranderd te laten en op de knop Volgende te klikken. Volgende
  16. We raden aan om de optie Twee-factor in te schakelen. Tweefactorauthenticatie (2FA) is een uitstekende manier om uw gebruikersaccount extra te beveiligen. Bij 2FA wordt er, als u inlogt, om een extra bevestigingscode gevraagd, die afhankelijk van de gekozen methode per e-mail of sms wordt verzonden, of die in een Authenticator-app kan worden bekeken.
  17. Klik op de knop Volgende Twee-factor
  18. Klik op de knop Standaard gebruikersgroepen Standaard gebruikersgroepen
  19. We raden aan de ingevulde beveiligingsinstellingen niet te veranderen en op de knop Volgende te klikken. Volgende
  20. Vul bij het veld VAN E-MAIL het e-mailadres in van waaruit u beveiligingsmeldingen naar de beheerders van de WordPress-website wilt sturen.
  21. Klik tot slot op de knop Installatie voltooien. Installatie voltooien
Solid Security is nu geïnstalleerd en ingesteld. Houd er rekening mee dat de instellingen die we hierboven hebben opgegeven algemeen zijn en dat het mogelijk is om de beveiliging van uw website verder te verbeteren.