Teamviewer gebruiken voor ondersteuning

Artikelen Algemeen Teamviewer gebruiken voor ondersteuning
Voor sommige supportvragen kan het nuttig zijn als we tijdelijk met u meekijken op uw computer. Dit kan door TeamViewer te installeren. Na installatie kunt u ons uw TeamViewer ID en wachtwoord doorgeven, zodat wij op afstand kunnen inloggen op uw computer.

Tijdens deze sessie zijn we in staat om uw scherm te zien en uw computer te bedienen. Dit is bijvoorbeeld handig voor het oplossen van problemen welke we niet kunnen nabootsen, het instellen van e-mailadressen in uw e-mailprogramma, of het opzetten van FTP- of SSH-verbindingen.

Klik op één van de knoppen om TeamViewer Quick Support te downloaden voor Windows of macOS:

Downloaden (macOS) Downloaden (Windows)

Extra benodigde informatie

Voor bepaalde vraagstukken is aanvullende informatie nodig naast uw TeamViewer ID en wachtwoord, zoals:
  • Voor problemen met e-mailinstellingen ontvangen we graag het betreffende e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
  • Bij e-mailproblemen verzoeken we u het e-mailprogramma geopend te hebben voordat we TeamViewer gebruiken om met uw computer te verbinden.
  • Voor problemen met FTP-verbindingen hebben we de hostnaam, gebruikersnaam en het wachtwoord nodig waarmee u probeert te verbinden.
  • Bij FTP-verbindingen vragen we u om de FTP-client geopend te hebben staan voordat we TeamViewer gebruiken om met uw computer te verbinden.
Het kan dat wij vooraf aangeven welke informatie nodig is om u te helpen het probleem op te lossen. Deze informatie hebben we nodig voordat we TeamViewer gebruiken om een verbinding met uw computer te maken.

Machtigingen instellen (macOS)

Als u macOS gebruikt, is het belangrijk om bepaalde machtigingen te verlenen. Dit zorgt ervoor dat TeamViewer correct functioneert en dat alle benodigde onderdelen toegang hebben tot uw systeem.
  1. Download en open het programma TeamViewer Quick Support via één van de bovenstaande knoppen
  2. Dubbelklik op het TeamViewer Quick Support-icoon om het programma te startenTeamViewer Quick Support
  3. Klik in de menubalk bovenaan uw scherm op Help
  4. Klik op Systeemtoegang controleren:
  5. Volg deze stappen om TeamViewer Quick Support de benodigde rechten te geven:
    • Kies Schermopname configureren en sta TeamViewer toe in uw systeeminstellingen
    • Kies Toegankelijkheid configureren en sta TeamViewer toe in uw systeeminstellingen
    • Kies Volledige schrijftoegang configureren en sta TeamViewer toe in uw systeeminstellingen
  6. Zodra u drie blauwe vinkjes ziet, is TeamViewer Quick Support succesvol ingesteld Schermopname configureren
  7. Neem contact met ons op en stuur ons uw TeamViewer ID en wachtwoordTeamViewer ID en wachtwoord

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024