Eigen back-up maken (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Eigen back-up maken (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Wij maken dagelijks een back-up van uw webhosting pakket en bewaren deze back-ups een week voor u. Na de zevende dag wordt de oudste back-up automatisch overschreven.

Volg het onderstaande stappenplan om een eigen back-up van uw WordPress webhostingpakket te maken:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik onder het kopje Bestanden & databases op Reservekopieën Reservekopieën
  3. Klik op de knop Reservekopieën Reservekopieën
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies bij het veld Reservekopieën welke gegevens deel moeten uitmaken van de back-up:
      • Instellingen (verplicht)
      • Mailberichten
      • Gebruikersbestanden
      • Databases
    • Kies bij het veld Opslaan in waar u de back-up op wilt slaan, standaard wordt de back-up op uw WordPress webhostingpakket opgeslagen
    • Kies bij het veld Type het soort back-up wat u wilt maken, we adviseren om als u niet regelmatig zelf back-ups maakt voor Volledig te kiezen
    • Onder het kopje Instellingen reservekopieën, vul bij het veld Opmerkingen een omschrijving in voor de back-up die u gaat maken. Bijvoorbeeld: "Back-up voor website-onderhoud op 1 januari 2024".
    • Vink Als de reservekopietaak is voltooid, stuur melding per e-mail naar aan als u een e-mail wilt ontvangen zodra de back-up is aangemaakt. Geef in het invoerveld aan naar welk e-mailadres deze melding gestuurd moet worden.
  5. Klik op de knop OK OK
De back-up wordt nu aangemaakt. Afhankelijk van de grootte van uw WordPress webhostingpakket, kan het enkele minuten tot enkele uren duren voordat de back-up voltooid is.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.