Logbestanden bekijken (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Logbestanden bekijken (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om de logbestanden op uw WordPress webhostingpakket te bekijken:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik onder het kopje Dev Tools op Logbestanden Logbestanden
  3. De pagina met logbestanden bevat diverse filter- en beheeropties. Hieronder lichten we deze kort voor u toe:
    • Gebruik het dropdownmenu rechtsboven op de pagina om specifieke logregels te tonen of te verbergen
    • Klik op de knop Real-time updates starten om elke paar seconden nieuwe logregels op te halen
    • Klik op de knop Vernieuwen om nieuwe logregels op te halen
    • Klik op de knop Logbestanden beheren om logbestanden te downloaden en op te ruimen
    • Klik op de knop Logopschoning om in te stellen hoevaak logbestanden moeten worden opgeruimd
    Logbestanden
De nieuwste regels uit verschillende logbestanden worden nu weergegeven.

Toegang logbestanden

In de toegang logbestanden (SSL/TLS- toegang tot nginx, nginx-toegang, SSL/TLS-toegang tot Apache en Apache-toegang) vindt u een overzicht van alle verzoeken naar uw WordPress webhostingpakket. Dit stelt u in staat om te zien welke aanvragen er binnenkomen en u kunt deze gegevens gebruiken voor analytische doeleinden.

Foutmelding logbestanden

In de foutmelding logbestanden (nginx-foutmelding en Foutmelding van Apache) vindt u een overzicht van de scriptfouten die zijn opgetreden op uw webhostingpakket. Hoewel PHP-fouten bijvoorbeeld in de meeste gevallen ook direct in de browser worden getoond, onderdrukken bepaalde CMS-pakketten (waaronder WordPress) deze foutmeldingen, tenzij een speciale debugmodus is ingeschakeld. In deze gevallen kunnen de foutmelding logbestanden nuttig zijn om foutmeldingen te bekijken en verder te onderzoeken. Het is wellicht vanzelfsprekend, maar een goed functionerende website zal geen regels in de foutmelding logbestanden hebben.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.